DBFS College Olympische Spelen

Met de Olympische Spelen van Parijs in zicht, organiseerde de Dutch Breeders Foundation of Show jumpers (DBFS) vrijdag 26 april het DBFS College Olympische Spelen. Nieuwsgierige springpaardenfokkers kwamen op Green Valley Estate in Deurne bijeen om te leren van grote namen in de paardensport. Ze gingen tijdens het NK Springen letterlijk terug de schoolbanken in. Wereldberoemd parcoursbouwer én TD tijdens Tokyo 2020 Louis Konickx deelde zijn ervaringen. Met de komende Spelen in het verschiet deelden Maikel van der Vleuten, Rob Ehrens, Harrie Braspenning, Quintin Maertens en Willie Wijnen hun kennis met de aanwezigen. Een leerzame dag voor de leden en introducees en altijd leuk om samen aan zo’n evenement te werken!

Deze middag kwamen ‘Olympische experts’ aan het woord. Na de les van Louis Koninckx schoven de anderen aan voor een panelgesprek onder leiding van Anne. Maikel van der Vleuten kwam rechtsreeks van zijn bronzen Olympiade-paard Beauville Z NOP naar de collegezaal. Verder was Jurylid Harrie Braspenning aanwezig die als springjurylid zal afreizen naar Parijs en Concours Hippique Deurne in functie was als hoofd-jurylid.. De hoofd-parcoursbouwer van Tokyo 2020 werd afgelopen Spelen geassisteerd door Quintin Maertens, ook hij kon genoeg vertellen over deze Spelen. Het belang van paardenwelzijn in de sport werd deze middag extra door hem én voormalig Nederlands bondscoach Rob Ehrens benadrukt. Rob zal de komende Spelen wederom zijn bijdrage leveren als bondscoach maar dit keer voor Japan. Mooie verhalen over de sport werden aangevuld door de fokker van huidig Olympisch kampioen Explosion W, Willie Wijnen. Er was volop ruimte voor vragen uit de zaal en het was mooi om te zien hoe open onze gasten waren over hun ervaringen en mening. Na afloop van de bijeenkomst was er de mogelijkheid het concours te bezoeken. Het was een mooie dag en we kijken uit naar de komende bijeenkomst. 

 

Het doel om de springpaardenfokkerij naar een hoger level te tillen

 

De Dutch Breeders Foundation of Show jumpers (DBFS) heeft als doel de springpaardenfokkerij te stimuleren en verbeteren. Als platform voor gemotiveerde fokkers delen ze kennis om de kwaliteit van merrielijnen te behouden of te versterken. De weg van veulen tot sportpaard is lang en vol uitdagingen, van merriekeuze tot opfok en opleiding. Het uitwisselen van ervaringen en ideeën is niet alleen boeiend maar ook nuttig. DBFS organiseert diverse activiteiten en biedt fokkers kansen om hun fokkerij en producten meer bekendheid te geven.

Meer informatie over waar DBFS voor staat en lid worden? Neem een kijkje op de website:

Foto’s: Elena de Keizer Fotografie