DBFS Fokkerijforum tijdens Indoor Drachten

De DBFS (Dutch Breeders Foundation of Show jumpers) organiseerde het Fokkerijforum tijdens Indoor Drachten. Vijf panelleden gingen met elkaar in gesprek over de toekomst van de Nederlandse springpaardenfokkerij. 

Dierenarts Waling Haytema, hengstenhouder Janko van de Lageweg, ruiter en handelaar Hendrik Jan Schuttert, fokker en selecteur Floris van Leuken en KWPN-inspecteur Bart Henstra namen plaats in het panel. Anne was deze avond de gespreksleider. Verschilldende stellingen over Fokkerij, hengstenselectie, merrielijnen, sport, gezondheid en handel passeerde de revue. 

Hendrik Jan Schuttert meent dat we eigenlijk later zouden moeten beginnen met het goedkeuren van hengsten, en dat fokkers de maat van hun fokproducten niet uit het oog moeten verliezen. Floris van Leuken attendeerde ons er op dat sport in de moederlijn voor potentiële kopers steeds belangrijker wordt. En Waling Haytema wist met zijn uitspraken over de beste leeftijd om te beginnen met beleren heel wat tongen los. Binnenkort verschijnt hierover een artikel in De Hoefslag. De foto's die Digishots maakte geven een mooi beeld van de avond.

 

Are you looking for the best website template for your web project? Look no further as you are already in the right place! In our website templates section you will find tons of beautiful designs - for any kind of business and of any style. You are in a unique place - join us today BIGtheme NET

CONTACT

Wij staan u graag te woord om alle mogelijkheden te bespreken.

Hippic Projects
Koggeweg 54
1607MT Hem
info@hippicprojects.nl
KVK nr. 5531830

Jenneke Smitjenneke@hippicprojects.nl / +31 (0)6 15010660
Anne Meesteranne@hippicprojects.nl / +31 (0)6 24236172